15/07/2024

Anmeldelse

Jommen fikk vi en bokanmeldelse fra litterturkjenner T. Songedal:

DENNE FUGLEN HAR FLØYET
Jeg koste meg med denne boka. Jørund Holst-Hansen og Birger Dyve Larsen leker som vi er vant til i ”Bryggepraten”, både med karakterene, språket, filosofi, historie og politikk.
Her møter vi de to kjenningene Hansen og Larsen, som er like surrete og filosofiske som de pleier, der de gjennom historien er innom historie, både lokal, nasjonal og internasjonal. De er også stadig innom politikk og filosofi, slik vi er vant til. For en som har studert teater er det også interessant at de bruker Aristoteles sin ”poetikk”, når de snakker om dramaturgien i en historie.
De to forfatterne er tydelig også Beatlestilhengere. Dette kommer fram gjennom både bokas tittel og titlene på kapitlene, og gjennom stadige små Beatles-drypp som er med på å binde historien sammen.
Jeg er ikke lokalkjent verken i Sandefjord eller Andalucia, hvor mye av handlingen foregår, men det gjør absolutt ikke noe, for historien bæres hele tiden av karakterene, som også inkluderer en eldre svenske og en forteller. Å bruke en forteller er et godt virkemiddel, og en fin måte å drive historien videre når Hansen og Larsen surrer rundt på sin vante måte og er på vei til å rote seg bort.
Humoren til Hansen og Larsen er som forventet, og det er også noe av det som gjorde at jeg koste meg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.