17/06/2024

Axarca skr no 15 – Fetter Anton

Her jeg sitter i en av Andalucia landsbyer kommer jeg til å tenke på Fetter Anton, Donald Ducks heldige fetter. Ja, man kan lure på hvorfor Fetter Anton fra Andeby dukker opp her i landsbyen? Det er nok ikke noen annen sammenheng enn at tankene vandrer blant Axarcias åser og spretter litt av og til. I dag, 13.juni, er det feria i landsbyen til ære for San Antonio, altså hellig Anton. Han er bl.a. helgen for de tapte ting. Det kan man jo lure litt på. Betyr det at han passer på de tingene man har mistet? Hvorfor skal han bruke tid på det? Og hva gjør han med dem?

Dette er kanskje litt respektløse tanker overfor landsbyens høye beskytter. Annenhver innbygger her heter enten Antonio eller Antonia og denne feriaen er veldig viktig. Dagene før og etter feriaen feires selvsagt også. De har samlet sammen all verdens karuseller og rutsjebaner og tivoli ting. Og hver av dem er utstyrt med eget høyttaleranlegg som spyr ut diskomusikk. De konkurrerer med hverandre om å spille høyest. Innimellom alt dette er landsbybeboerne ute og lufter San Antonio. Bærer han på flåte rundt i landsbyen. Han må nok ha likt mye lyd, for i tillegg til kakofonien fra tivoli, kommer det plutselige enorme drønn. De elsker det, mens en som er intetanende kan få hjertet et sted det ikke bør være og hørselen blir borte. Det er kanskje det hellig Anton passer på, hjerter og hørsel som noen har mistet?

Vet ikke om det er et valg man skal ta, men heldig Anton eller hellig Anton?

4 tanker om “Axarca skr no 15 – Fetter Anton

  1. Tusen takk for fine ord igjen du gledesspreder?klem til dere begge fra Toril&Pete (her feirer vi San Asol; den nydelige gulfargen er det nærmeste vi kommer en følelse av ☀️og sommer)

  2. Fint å lære noe nytt. Dette (lydnivået) er vel ikke helt ok for deg, men jeg håper dere koser dere likevel. Er det forresten du som har malt de tre rytterne? Hils til Kari, og ha det fortsatt bra.

    1. Joda, vi koser oss. Vi trekker oss bare litt opp i fjellene. Det er over om et par dager. 🙂 Jo, jeg malte rytterne for ca 10 år siden da vi opplevde den første landsbyfesten. Den var litt roligere. Fortsatt er det opptog med ryttere på San Antonio-dagen og mye flott å se.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.