18/05/2024

Høyt under taket

Som liten hendte det at jeg stod i storsalen på Kuffen (KFUK-KFUM) og så opp i taket. Lampefestene var dekorert med treutskjæringer. Jeg visste også at det fra loftet var mulig å åpne opp noen luker. Det var sikkert fordi det skulle være mulig å heise opp lampene for å skifte lyspærer.

Jeg hadde akkurat hørt historien om at tyskerne under krigen samlet inn radioene i byen for at folk ikke skulle høre på utenlandske sendinger som for eksempel BBC. Krigen som var i gamle dager sluttet hele 9 år før jeg ble født. Tyskerne hadde brukt denne storsalen som lager for byens radioer. Så her må det ha stått radioer nesten til taket.

Jeg stod her og tenkte at det må ha vært et fjell med radioer. Store og små.  De må likevel ha vært forsiktige, motstandsbevegelsen da de fisket opp en radio og lyttet på siste nytt før de firte radioen tilbake på plass. Deretter lagde de sin illegale avis bak scenen i storsalen. Dette holdt de på med til krigen sluttet. Det var høyt under taket på denne kristelige ungdomsforeningen – på mange måter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.