17/06/2024

Hull i tida?

Vi som var unge på slutten av 60-tallet og begynnelsen 70-tallet hadde en god tid. Tid til de lange samtaler, tid til å lytte, tid til refleksjon.

I alle fall så vet jeg at noen av mine kamerater og jeg brukte mye tid på å lytte til musikk. Vi hadde ventet på den siste plata til … (jeg kan nevne i fleng, men ikke nå). Det tok tid fra vi hørte at nå var plata gitt ut i England eller USA til plata endelig kom til Norge. Når vi satt med den da var det en hellig stund.

Plata ble lagt på platespilleren og stiften satt forsiktig ned uten å skrape. Så var den der. Lyden fylte rommet. Vi lyttet, studerte coveret, mens musikken strømmet ut. Det var LP-enes tid. Coverne var kunstverk og inneholdt informasjon som vi brukte mye tid på å sjekke. Var vi heldige så fulgte det med tekster eller bilder.

Når vi hadde hørt ferdig, måtte vi kanskje høre om igjen eller plukke ut noen kutt. Så fant vi fram andre plater som vi sammenlignet med. Vi lyttet og leste på cover.

Da noen spurte om det ikke var på tide å gjøre noe, så ble vi oppgitt. Vi hadde da virkelig gjort noe – lenge.

I dag strømmes musikken. Litt av den musikken og litt av den artisten, mens man prater mest mulig samtidig. Musikken er egentlig bare en kulisse.

Jeg tror vi hadde hull i tida, den gangen, intervall, en pause. Tid til å lytte. (Reprise redigert + ny tegning)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.