17/06/2024

«Ingenting å være redd for» Ole Paus 09.02.1947-12.12.2023

Jo, jeg hadde sunget alene før, men dette var utenfor den trygge ramme. I 1971/72 lærte jeg meg «Ingenting å være redd for» mens jeg gikk på Folkehøgskule. Frimodig stilte jeg opp på viseklubben i Høstgate (tilfluktsrommet) i Sandefjord. Og ble kjempenervøs da jeg skulle synge, men det var ingenting å være redd for. Den og mange andre sanger som Ole Paus har laget, har jeg spilt og sunget.

Han var på mange måter en outsider, men han hadde som regel noe å melde. Bl.a:

Lærdommen fra 22. juli 2011 er erstattet av den gamle egoismen, spesielt i vårt forhold til flyktninger, mente han, og donerte kanskje sin aller fineste sang, «Ingenting å være redd for», til Flyktninghjelpen.

Ole Paus døde 74 år gammel.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.