17/04/2024

Mot til å leve

”Finne mæ sjæl”, sang Finn Kalvik i 1969. Det prøvde jeg å gjøre på den tida. Dette spørsmålet er noe man jobber med når man er ung, vil noen si. Og så er man ferdig med det. Nå 50 år etter at Finn Kalvik kom med oppfordringen, så vil kanskje de fleste si at vi fant noe av oss selv på veien. Eller?

Bonnie Ware har skrevet boka: «The Top Five Regrets of the Dying – A Life Transformed by the Dearly Departing», etter å ha jobbet med døende pasienter i lang tid. En av de fem tingene pasientene angret mest på:

 Jeg skulle ønske jeg hadde hatt mot til å leve et liv tro mot meg selv, ikke det livet andre forventet av meg.

Dette var det mest vanlige punktet blant de døende.

Malt 2015 etter foto fra 1979

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.