16/04/2024

«Takk” til Google og kristenfundamentalister for kaos

Ja, altså en ironisk takk. Kaos i USA med et forkvaklet politisk system. Et samfunn som er delt i to, både vertikalt og horisontalt. Skille mellom opplyste og trumpianere, og samtidig et skille mellom rike og fattige. Begge disse skillene har økt enormt de siste årene.

Så hva har dette med Google og kristenfundamentalister å gjøre? Enkelt forklart; nå kan man google seg fram til sannheten. Med liten eller ingen kildekritikk, er det plutselig mange alternative sannheter. Så hva er sant? Alternative fakta?

Kristenfundamentalister er bokstavtro. Det vil si at de tror at hvert ord som står skrevet i den hellige bok er gitt av gud. Da kommer man til bl.a. den slutning at jorda er 6000 år gammel. Det er det samme hva vitenskapen sier om dette. Bibelen er guds ord og kan ikke tolkes på annen måte. Når først tvilen på vitenskapen har slått rot, vil altså ikke vitenskapen ha svaret. Den finnes bare i Bibelen. Dette gjelder for så vidt flere religiøse fundamentalister enn de kristne.

Da får vi vaksinemotstandere, klimafornektere osv. Plutselig ble jorda flat igjen. Og vi har et kaos. Da roper vi på den sterke mann.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.